ДОБРО ДОШЛИ НА МЕЂУНАРОДНИ АЕРОДРОМ БАЊА ЛУКА
previous arrow
next arrow
Slider
Laktaši, Bosnia and Herzegovina

О НАМА

ИСТОРИЈА И ОСНОВНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
Активности на изградњи Аеродрома Бања Лука отпочеле су 1976. године. У складу са тадашњим развојним плановима изграђени су аеродромски капацитети на основу којих је Аеродром Бања Лука дефинисан као аеродром секундарног значаја, преко ког би се одвијао искључиво унутрашњи ваздушни саобраћај на простору СФРЈ.
Политичко-територијалном трансформацијом простора СФРЈ и БиХ конституисана је Република Српска, као реална политичка чињеница, што Аеродрому Бања Лука даје нови значај и сасвим другачију улогу. Аеродром Бања Лука се појављује као један од најбржих, најбезбједнијих и најекономичнијих излаза Републике Српске у свијет и самим тим постаје један од битних чинилаца државности Републике Српске.
Аеродром Бања Лука је отворен за цивилни ваздушни саобраћај 18. новембра 1997. године. Од 02. марта 1998. године, када је Југословенски аеротранспорт обавио први промотивни лет са Аеродрома Бања Лука овај аеродром је у искључивој функцији међународног превоза путника.
Аеродром Бања Лука је изграђен на подручју општина Лакташи и Градишка, на простору који припада пространој долини ријеке Врбас која се шири у познато Лијевче поље.
Удаљеност аеродрома од магистралног пута Бања Лука-Градишка је 1100 м, а од града Бања Лука је 23 км.

УПРАВЉАЧКА СТРУКТУРА:
– Управу чини генерални директор и три извршна директора
– Сектори

УСЛУГЕ КОЈЕ АЕРОДРОМ БАЊА ЛУКА НУДИ: 
– Прихват и отпрема ваздухоплова, путника и ствари
– Трговачко-угоститељске услуге
– Продака авио карата и туристичких аранжмана
– Посредовање у ванаеродромским услугама; хотелски смјештај, превоз, кетеринг