• ДОБРО ДОШЛИ
  ДОБРО ДОШЛИ
 • Уживајте у вашем лету
  Уживајте у вашем лету
 • Бањалука Аеродром
  Бањалука Аеродром
 • Aerodrom Banjaluka
  Aerodrom Banjaluka
Аеродром Бања Лука

Предсједник ICAO на Аеродрому Бања Лука

Долазак предсједника Савјета Међународне организације за цив...

РАДИОНИЦА НА ТЕМУ АДQ РЕГУЛАТИВЕ

У организацији предузећа Аеродроми РС у сарадњи са комапнијо...

ЦЕНТРАЛНОЕВРОПСКА ИНИЦИЈАТИВА У БАЊА ЛУЦИ

У оквиру БиХ предсједaвњa вaжном регионaлном оргaнизaцијом,...

ИСКУСИТЕ ЛЕТ У АВИОНУ ЕР СРБИЈЕ А330

У оквиру промоције летовa Ер Србије зa Њујорк нa нaш aеродро...

ПРЕМИЈЕР ТУРСКЕ ДАВУТОГЛУ НА АЕРОДРОМУ БАЊА ЛУКА

Поводом свечаног отворења Ферхад Пашине џамије  у Бања...

АЕРОДРОМСКИ СУСРЕТИ, БЕОГРАД

У Београду су одржани регионални Аеродромски сусрети – турни...

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА АЕРДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА-АЕРОДРОМ БАЊА ЛУКА

Аеродром Бања Лука је угостио колеге из Београда са Аеродром...

ПРЕДСЈЕДНИК ВЛАДЕ НА АЕРОДРОМУ БАЊА ЛУКА

Предсједник Владе Републике Српске госпођа Жељка Цвијановић...

САРАДЊА РУСКИХ ПРИВРЕДНИКА И АЕРОДРОМА БАЊА ЛУКА

Међународни  Аеродром Бања Лука је посјетила руска прив...

ПОСЈЕТА МИНИСТРА АЕРОДРОМУ, РАЗВОЈ КАРГО САОБРАЋАЈА

Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић посјетио је Аеродром...

Долазак предсједника Савјета Међународне организације за цивилно ваздухопловство (ICAO) др Олумујива Бенард Алиу и  регионалног директора ICAO-a за Европу и Сјеверни Атлантик Луис Фонсека Де Алмеида на наш аеродром је велика част и била је прилика да упознамо уважене госте са актуелним активностима као и будућим плановима. Повод доласка  делегације је обиљежавање 20 година постојања и рада Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ (BHDCA), а свечаности су присуствовали и представници Управе Аеродрома Републике Српске.

posjeta ICAO-1 posjeta ICAO-2

У организацији предузећа Аеродроми РС у сарадњи са комапнијом Фреqуентис са сједиштем у Бечу, одржана је радионица на тему АДQ регулативе.

Поред представника Аеродроми РС као домаћина, присуствовали су и представници Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ (БХДЦА), Агенције за пружање услуга у ваздусној пловидби БиХ (БХАНСА) и Међународног аеродрома Тузла. (Колеге са мостарског и сарајевског аеродрома, због раније преузетих обавеза, нису могли присуствовати).

Присутне су испред домаћина поздравили и пожељели успјешан рад Мирослав Јањић, директор Аеродроми РС и Зоран Ињац, предсједник надзорног одбора.
Представници компаније Фреqуентис госпођа Јадранка Гођевац-Митровић, господин Мануел Гунтсцхниг, и господин Цхристиан Стиматковитс одржали су веома корисне презентације на тему европске регулативе из области квалитета аеронаутичких података и могућих апликативних рјешења за електронску дистрибуцију и публиковање ових података.

 

radionica1 radionica2 radionica3 radionica4 radionica5

У оквиру БиХ предсједaвњa вaжном регионaлном оргaнизaцијом, ове године је одржaнa Министaрскa конференцијa Центрaлноевропске иницијaтиве у Бaњa Луци. Тим поводом је велики број министaрa и делегaцијa из центрaлне Европе слетио нa нaш aеродром. Између остaлих ту је и министaр вaњских пословa Републике Србије господин Ивицa Дaчић, зaтим министри и помоћници из Бугaрске, Мaђaрске, Пољске, Албaније, Итaлије. Генерaлни директор господин Мирослaв Јaњић је био домaћин у дочеку делегaцијa нa aеродрому.

avion1 avion2 avion3 avion4 avion5

У оквиру промоције летовa Ер Србије зa Њујорк нa нaш aеродром је дaнaс слетио А330, широкотрупни aвион којим ће Ер Србија зaпочети летове у Америку у јуну текуће године. Директор компaније Ер Србија господин Дaне Кондић је рaзговaрaо сa директором Аеродромa Бaњa Лукa господином Мирослaвом Јaњићем о унaпријеђењу сaрaдње. Путници нa лету Беогрaд – Бaњa Лукa – Беогрaд су дaнaс уживaли у удобности А330.

airbus1 airbus2 airbus3 airbus4

Поводом свечаног отворења Ферхад Пашине џамије  у Бања Луци 07.05.2016. године на бањалучки аеродром је ваздухопловом Боинг 737 турског авио превозника Туркиш Ерлајнса слетио премијер Турске Ахмет Давутоглу са сарадницима. Доласку турског премијера претходила је посјета амбасадора Турске у БиХ Цихад Ергинаy са сарадницима као и генералног конзула Турске у Мостару Аyсе Селцан са сарадницима аеродрому Бања Лука гдје су одржани састанци са генералним директором аеродрома Бања Лука господином Мирославом Јањићем везани за протоколарне и безбједносне процедуре приликом слијетања тусрког премијера, као и о сарадњи амбасаде Турске и аеродрома Бања Лука.

davutoglu1 davutoglu2 davutoglu3 davutoglu4 davutoglu5

ars-tours-vert

 

 

airserbia-logo

 

 • panel-cir