• DOBRO DOŠLI
  DOBRO DOŠLI
 • Uživajte u vašem letu
  Uživajte u vašem letu
 • Banjaluka Aerodrom
  Banjaluka Aerodrom
 • Aerodrom Banjaluka
  Aerodrom Banjaluka
Aerodrom Banja Luka

RADIONICA NA TEMU ADQ REGULATIVE

U organizaciji preduzeća Aerodromi RS u saradnji sa komapnij...

CENTRALNOEVROPSKA INICIJATIVA U BANJA LUCI

U okviru BiH predsjedavnja važnom regionalnom organizacijom,...

ISKUSITE LET U AVIONU A330 AIR SERBIJE

U okviru promocije letova Air Serbie za Njujork na naš aerod...

PREMIJER TURSKE DAVUTOGLU NA AERODROMU BANJA LUKA

Povodom svečanog otvorenja Ferhad Pašine džamije  u Ban...

AERODROMSKI SUSRETI, BEOGRAD

U Beogradu su održani regionalni Aerodromski susreti – turni...

PRIJATELJSKA UTAKMICA AERDROM NIKOLA TESLA-AERODROM BANJA LUKA

Aerodrom Banja Luka je ugostio kolege iz Beograda sa Aerodro...

PREDSJEDNIK VLADE NA AERODROMU BANJA LUKA

Predsjednik Vlade Republike Srpske gospođa Željka Cvijanović...

SARADNJA RUSKIH PRIVREDNIKA I AERODROMA BANJA LUKA

Međunarodni Aerodrom Banja Luka je posjetila ruska privredna...

POSJETA MINISTRA AERODROMU, RAZVOJ KARGO SAOBRAĆAJA

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić posjetio je Aerodrom...

KARGO SKLADIŠTE NA AERODROMU BANJA LUKA

Međunarodni Aerodrom Banja Luka je osposobljen za cargo saob...

U organizaciji preduzeća Aerodromi RS u saradnji sa komapnijom Frequentis sa sjedištem u Beču, održana je radionica na temu ADQ regulative.

Pored predstavnika Aerodromi RS kao domaćina, prisustvovali su i predstavnici Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH (BHDCA), Agencije za pružanje usluga u vazdusnoj plovidbi BiH (BHANSA) i Medjunarodnog aerodroma Tuzla. (Kolege sa mostarskog I sarajevskog aerodroma, zbog ranije preuzetih obaveza, nisu mogli prisustvovati).

Prisutne su ispred domaćina pozdravili i poželjeli uspješan rad Miroslav Janjić, direktor Aerodromi RS i Zoran Injac, predsjednik nadzornog odbora.
Predstavnici kompanije Frequentis gospođa Jadranka Gođevac-Mitrović, gospodin Manuel Guntschnig, i gospodin Christian Stimatkovits održali su veoma korisne prezentacije na temu evropske regulative iz oblasti kvaliteta aeronautičkih podataka (ADQ - Aeronautical Data Quality) i mogućih aplikativnih rješenja za elektronsku distribuciju i publikovanje ovih podataka (EAD application solutions).

 

radionica1 radionica2 radionica3 radionica4 radionica5

U okviru BiH predsjedavnja važnom regionalnom organizacijom, ove godine je održana Ministarska konferencija Centralnoevropske inicijative u Banja Luci. Tim povodom je veliki broj ministara i delegacija iz centralne Evrope sletio na naš aerodrom. Između ostalih tu je i ministar vanjskih poslova Republike Srbije gospodin Ivica Dačić, zatim ministri i pomoćnici iz Bugarske, Mađarske, Poljske, Albanije, Italije. Generalni direktor gospodin Miroslav Janjić je bio domaćin u dočeku delegacija na aerodromu.

avion1 avion2 avion3 avion4 avion5

U okviru promocije letova Air Serbie za Njujork na naš aerodrom je danas sletio A330, širokotrupni avion kojim će Air Serbia započeti letove u Ameriku u junu tekuće godine. Direktor kompanije Air Serbia gospodin Dane Kondić je razgovarao sa direktorom Aerodroma Banja Luka gospodinom Miroslavom Janjićem o unaprijeđenju saradnje. Putnici na letu Beograd – Banja Luka – Beograd su danas uživali u udobnosti A330.

airbus1 airbus2 airbus3 airbus4

Povodom svečanog otvorenja Ferhad Pašine džamije  u Banja Luci 07.05.2016. godine na banjalučki aerodrom je vazduhoplovom Boing 737 turskog avio prevoznika Turkish Airlinesa sletio premijer Turske Ahmet Davutoglu sa saradnicima. Dolasku turskog premijera prethodila je posjeta ambasadora Turske u BiH Cihad Erginay sa saradnicima kao i generalnog konzula Turske u Mostaru Ayse Selcan sa saradnicima aerodromu Banja Luka gdje su održani sastanci sa generalnim direktorom aerodroma Banja Luka gospodinom Miroslavom Janjićem vezani za protokolarne i bezbjednosne procedure prilikom slijetanja turskog premijera, kao i o saradnji ambasade Turske i aerodroma Banja Luka.

davutoglu1 davutoglu2 davutoglu3 davutoglu4 davutoglu5

U Beogradu su održani regionalni Aerodromski susreti – turnir u malom fudbalu 27.,28. i 29.11.2015.godine u organizaciji Međunarodnog Aerodroma Nikola Tesla a pod vodstvom predsjednika Susreta gospodina Milana Grahovca. Na turniru je učestvovalo 13 ekipa: Aerodromi: Zagreb, Zadar, Mostar, Osijek, Konstantin Veliki, Rijeka, Nikola Tesla i Banja Luka, SMATSA i BHANSA, Air Serbia, te ambasade Rusije i SAD. Nakon žrijeba tim malog fudbala Aerodroma Banja Luka smješten je  u grupu C  Aerodromom Nikola Tesla i SMATS-om. Apsolutni pobjednik turnira je  Aerodrom Nikola Tesla, ne samo zbog rezultata i igre nego zbog fantastične organizacije ove sportsko-radničke manifestacije,  prve na ovim prostorima nakon 25 godina. Čestitke predsjeniku gospodinu Milanu Grahovcu i njegovom timu na zalaganju i organizaciji. Naš tim je uručio prigodan poklon generalnom direktoru Aerodroma Nikola Tesla gospodinu Saši Vlaisavljeviću uz želju da ova manifestacija zaživi.

aerodromski-susreti-1 aerodromski-susreti-2 aerodromski-susreti-3 aerodromski-susreti-4

ars-tours-vert

 

 

airserbia-logo

 

 • panel-lat