Дугогодишња успјешна сарадња са Међународним аеродромом Никола Тесла огледа се у пословној подршци, размјени искустава у оквиру послових посјета и обилазака аеродрома.

В. д. генералног директора АД Аеродром Никола Тесла Београд Саша Влаисављевић је са својим водећим тимом током боравка у посјети аеродрому Бања Лука обишао инфраструктуру, новоуређену пристанишну зграду и техничке објекте.

Господин  Влаисављевић разговарао је са в. д. генералног директора Међународног аеродрома Бања Лука Душком Ковачевићем о унапређењу сарадње два аеродрома, која интензивно постоји већ неколико година.

Сарадња Аеродрома Никола Тесла и Аеродрома Бања Лука заснована је на техничкој помоћи, коју стручне службе београдског аеродрома пружају колегама у Бања Луци. Стручна помоћ представља донације аеродромске опреме и обуке које Центар за стручно оспособљавање пружа у области послова из земаљског опслуживања. Такође теме састанака биле су и активности у области комерцијалног пословања, које подразумевају помоћ при довођењу нових авио-компанија у Бања Луку.

У узвратној посјети представници менаџмента аеродрома Бања Лука у пратњи колега са београдског аеродрома обишли су аеродром Никола Тесла, гдје су се упознали са технологијом прихвата и отпреме путника и пртљага, опслугом ваздухоплова, као и извршеним инвестицијама у циљу модернизације и унапређења инфраструктуре Терминала 1 и Терминала 2.

Током боравка у Београду уприличен је састанак са потпредсједницом Владе Србије и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зораном Михајловић, а тема су били планови за развој Међународног аеродрома Бања Лука и подршка Владе Србије. Михајловићева је нагласила да је за даљи развој Аеродрома Бања Лука неопходно наставити са инвестицијама у овај аеродром.

“Поред „Ер Србије“ која већ лети из Београда за Бањалуку, верујем да ће у наредном периоду бити и других компанија које ће летјети са овог аеродрома, а ми смо спремни да помогнемо како би овај аеродром постао јак као и неки други аеродроми у окружењу”, рекла је Михајловићева. Душко Ковачевић, в. д. директора Аеродрома Бањалука, захвалио је потпредседници Владе на прилици да представи резултате и планове за даљи развој Аеродрома Бањалука.

“Имамо добру сарадњу и с Аеродромом „Никола Тесла“ и с Аеродромом „Константин Велики“, као и са компанијом „Ер Србија“. Веома нам је стало да „Ер Србија“ настави да лети на линији Београд-Бања Лука и ако је могуће да имамо и више линија, а посебно нам је важно што можемо да рачунамо на даљу помоћ Владе Републике Србије”, рекао је Ковачевић.

Састанку у Влади Србије присуствовао је и в. д. генералног директора Аеродрома „Никола Тесла“, Саша Влаисављевић.